Gatebil Rudskogen - Juli 2018


Brente dekk, solbrente kropper og grill forbud!

Yes, Gatebil Rudskogen anno 2018 inneholdt alt dette og mer til!

Total grillforbud er det da dog ikke, så overskriften lyver nok litt, men diverse soner inkludert pulverapparat og restriksjoner må til når gradestokken viser 30 grader celsius og det (nesten) ikke har regnet på Østlandet på 2 måneder! All honnør til speakerne som var flinke til å minne folk både på solkrem, drikke og grillforbud. Og vi krysser fingrene for at årets deltagere lyttet til dem, alt later i hvert fall til å ha gått knirkefritt.

Gatebil har et aldri så lite jubileum i år, siden oppstarten i 1993, 25 år for de som ikke er så raske i hoderegning 😊 Hipp hurra for det! Det som en gang startet med en vennegjeng som leide Rudskogen for å «rase fra seg» som de skriver på sine egne sider har utviklet seg til å bli 5 store festivaler i året. Tre i Norge og to i Sverige.

Fredag kveld var det duket for finale i Super 3, drifting med 3 driftebiler per lag. Konkurransen arrangeres i år for tredje gang, og de to foregående årene har Team Toyota som består av Ola Jæger, Tor-Anders Ringnes og Fredric Aasbø gått seirende ut av finalen. I år som de to foregående årene var breisladd svingen tettpakket med publikum før finalen og deltagerne skuffet ikke de fremmøtte. Jo mer røyk, jo mer jubel. Av de 12 finalistene stod det 3 igjen i finalen. Det mest stabile laget som imponerte både publikum, speakere og dommere var ingen ringere enn Team Toyota. De satser knallhardt på drifting om dagen og dro hjem seieren i Super 3 for tredje året på rad. Det er bare å bøye seg i støvet for fantastisk kjøring 😊

På slaget kl. 14, både lørdag og søndag var det duket for Extreme Race med de virkelige kanonene under Gatebil festivalen. Extreme sjåførene har egen race serie, Gatebil Extreme, og konkurransenivået er høyt. Da var det bare å stille seg opp på øya og følge racet med entusiastiske speakere som ble hesere og hesere durende fra høyttalerne.

114 håndplukkede deltagere deltok på lørdagens kvalifisering til Breisladd konkurransen. Det så nesten ut som Sinsen krysset i rush tiden da alle 100 skulle kjøre igjennom breisladd svingen før kvalifiseringen startet. Med unntak av et lite røyksignal fra Øya avsluttet kvaliken kl. 20.00 og søndag var det duket for Grand Finale. 21 deltagere stod på startlinjen og det var ekstra hyggelig for oss at Raceworz samarbeidspartner Manimal og Manimal Drifting Team sjåfør Kenneth Moen stakk av med seieren foran Odd-Helge Helstad og Fredric Aasbø.

Lørdag er den store publikums- og utstillingsdagen. Mange tok turen til Rudskogen i solvarmen og fikk med seg både kjøring og bilutstilling på Go Kart banen. Kristine Sandvik og Malene Axling Madsen dro begge med seg pris i klassen Juryen utvalgte topp 5 – Girls Ride 😊

Hva man gjør for en god story/bilder?

Jo, man kjøper passasjerlisens, går på førermøte, får på seg kjøredress og hjelm og klatrer inn i Toyota og Baudas GT86… Yes… Sier bare No words needed og lar bildene til vår eminente fotograf Stig tale for seg 😊