Bilsport Performance & Custom Motor Show - Elmia

Det offisielle startskuddet for bilsesongen er over for denne gang. Helgen har vært full av biler, motorsykler, lastebiler, mopeder og horder med besøkende 😊

Vi startet tradisjonen tro før solen stod opp natt til Skjærtorsdag med vår Elmia konvoi. Full opprigg torsdag og ankomsttransfer til flyplassen i Jönköping hvor vi tok i mot vår VIP gjest Craig Lieberman (mer om det senere, jeg lover 😊 )

Hall A er vårt hjem i år som alltid, det er i år 10 år siden Streetcars gjestet Elmia for første gang og da slår vi likeså godt til med hele 3 stander; vår faste, Raceworz og Fast and Furious. Vår hovedstand, (om man kan kalle det det) har garantert de flottest shinede bilene takket være Lasse Øystrøm (ofte sett med en gul pusseklut slengt over skulderen 😊 ) fra Enkel Bilpleie.

Hall A er som kjent bråkehallen, masse støy fra diverse anlegg og streetcars så langt øyet kan se (begrenser seg litt da siden hallen ikke akkurat har et så stor areal 😊 ) Støyen fører allikevel til øresus, hodepine og en intens trang til å skru av anlegget rett ved når de spiller samme sangen for gud vet hvilken gang... (Man's not hot er ikke såååå hot) 😊

Ned trappen finner man hall B, om man tar trappen rett ned fra hall A kommer man rett ned til barnas egen oase på messen; Custom Kids Corner. Her kunne man finne aktiviteter for barna, roboter og replikaer av Disney karakterer fra Cars; Lynet Mcqueen, Sally, Bill, Luigi og Hudson Hornet. Ellers er hallen fylt med Motorsport biler og firmaer proppfylte av diverse utstyr og show biler.

Å komme ned trappen fra Hall B til Hall D er nesten som en åpenbaring. Man går fra den proppfulle hall B og kommer inn i den mye roligere Hall D fylt med Amcars og MC’er. Her finner du 58 modeller som Chevrolet Impala, Dodge og Ford, samt kan møte noen av de store navnene i bilverdenen: John D’Agostino, Bernt Karlsson ,Dave Kindig og Will Lockwood.

Som et gjennomgående tema under årets Bilsport Performance and Custom Motor Show er det film- og seriebiler spredd rundt i hallene. I hall D kunne man finne kjendisbiler som General Lee (Dodge Charger) fra The Dukes of Hazzard, den alltid like skjønne Eleanor (Ford Mustang) fra Gone in 60 Seconds og John Travoltas bil en Pontiac GTO – 69 fra The Punisher.

Hallen med europeiske veteraner, tohjulinger og krims krams er hall C. Vi fulgte den røde tråden fra de andre hallene og i hall C fant vi bilen til den alltid så sjarmerende og ikke håpløse i det hele tatt – Mr Bean 😊 Et lite knippe svenske filmbiler og lille Herbie.