The Fast and The Furious - The Cars at Elmia


17 år og 8 filmer etter at den første filmen kom i 2001, og fremdeles er engasjementet for filmene og bilene like stor, om ikke større. Mye av de stylede bilene og racene har blitt erstattet med action i de nyeste filmene, og mange fans sverger til de eldste filmene når de med blanke øyne og ivrige stemmer diskuterer hvilke sekvenser i filmene som var bra, og hvilke kommentarer og sitater de husker best.

10 biler var samlet på årets Bilsport Performance and Custom Motor Show, 3 med norske eiere, 1 svensk og 6 fra Tyskland. Det spesielle med alle bilene som er brukt i filmene er at noen eksisterer slik den gjorde på film, noen er pusset opp og noen er rene replika’er. Vi hadde med oss en blanding av filmbiler såkalte «screen used cars» (En «screen used car» er en bil som er benyttet i filmen) og replika’er.

Nissan 350Z fra The Fast and The Furious Tokyo Drift – opprinnelig kjørt av karakteren Morimoto. Bilen er en «screen used car» eid av norske Arild Hoddevik.

Mitsubishi Evo IX fra The Fast and The Furious Tokyo Drift – opprinnelig kjørt av karakteren Sean Boswell. Bilen er en replika og er eid av tyske Robin Lang.

Chevrolet Monte Carlo fra The Fast and The Furious Tokyo Drift – opprinnelig kjørt av Sean Boswell. Bilen er en «screen used car» eid av Treviks Bil AB i Sverige.

Ford Mustang Fastback fra The Fast and The Furious Tokyo Drift – opprinnelig kjørt av Sean Boswell. Bilen er en «screen used car»/hero 10 og er eid av Arild Holgersen fra Norge.

Nissan 350Z fra The Fast and The Furious Tokyo Drift – opprinnelig kjørt av Takashi – The Drift King (DK). Bilen er en replika og er eid av Michael Kaulard fra Tyskland.

Mitsubishi Lancer Evolution fra 2Fast 2Furious – opprinnelig kjørt av Brian O’Conner. Bilen er eid av Zarko Krstic fra Tyskland. Det spesielle med denne bilen er at den er bygd som promo bil til Europa og rattet er derfor på høyre siden.

Dodge Challenger R/T fra 2Fast2Furious – opprinnelig kjørt av Darden. Bilen er eid av Leidulf Gravråk fra Norge og har blitt brukt som stuntbil/ «screen used car».

Mitsubishi Eclipse fra The Fast and The Furious – opprinnelig kjørt av Brian O’Conner. Bilen er en replika og er eid av tyske Marcel Fischer.