Oslo Motor Show 2017


Det er den tiden på året igjen da Lillestrøm folket må dele byen sin med motor entusiaster fra hele landet og vel så det.

Oslo Motor Show markerer for mange at sesongen er slutt, nå skal kjøretøyene plukkes fra hverandre igjen og gjøres klare for neste sesong. Arrangørene har i år som i fjor noen riktige godbiter på programmet og vi tok bena fatt og utforsket de fem tettpakkede hallene.

Vi kunne nok ha skrevet side opp og side ned, med 5 fulle haller og show i bakgården skjer det noe hele tiden på et så stort arrangement. Såååå vi har da plukket ut noen godbiter også anbefaler vi deg heller å ta turen til neste år :)

Hall A er i år som i fjor, dedikert til de aller minste entusiastene. Her kan de få prøve trå traktorer i Johnny Virke hjørnet, her finner du Go kart for de litt større barna og både bil og mc dataspill.

I år har stance gjengen fått egen hall. Klown Family, Tbg Stance og Oij Oij er blant de som har fylt hallen. Her er det senkede biler og store felger, i tillegg har de fått besøk av en av årets jubilanter. 60 åringen Nissan Skyline.

Amcar, supersportsbiler, motorsport, gatebiler, klubber, styling & tuning og rekvisita finner man i hall C. Og her står selve juvelen på årets Oslo Motor Show; Arne Fredlys Bugatti Chiron. Ingen vanlig bil på norske veier med andre ord.

Hos E30 Meet kunne man se en av to konseptbiler som ble laget da Tyskland arrangerte OL i Münhen i 1972. Konseptbilene fikk navnet BMW Turbo. Bilen har måkevingedører og er designet som en sportsbil, bare veldig lav. På lørdag var det kongelig besøk hos E30 Meet, Prins Leopold Von Bayern gjestet standen. Prinsen er en prisvinnende racing sjåfør og har en lang merittliste som strekker seg fra 1963 til 1997. Vi stakk innom og fikk autografen 😊

Sonax har også hatt storfint besøk i helgen av amerikanere John D’Agostino. D’Agostino er en meget kjent bilbygger og har i likhet med Prins Leopold en lang merittliste. D’Agostino har mottatt en rekke gjeve priser og har deltatt på flere SEMA show. (SEMA vet dere, den lille bilmessen i Las Vegas…. 😉 ). Gjennom bekjentskaper på SEMA har D’Agostino har utført custom jobber på tre Elvis-Cadillacer og varemerket hans er krommede eikefelger.

Hall C er også vårt hjem under årets messe, i år har vi med oss Daniel Olsson og han Toyota Corolla KE 20, populært kalt Sjokoladepuddingen. Vår ambassadør Emil Johansen Reinsborg og hans BMW E30, Erik Guldbrandsen og hans Lexus RC300h og sist, men ikke minst Kristine Sandvik Vaabenø og hennes Honda S2000.

I år hadde vi med oss Sinka Zoopa, to unge gutter som filmet og redigerte underveis på messa. I tillegg redigerte Henrik sine bilder live og ga noen unge håpefulle litt innføring i hvordan han jobber :)

Hall D tilbød sine besøkende Amcar, Custom biler, hot rods, motorsykler, klubber og rekvisita. Her kunne du finne Torshov Bilrekvisita, Meguiars og Bilxtra, og klubber som Merzedes Benz Car Club Norway, KNA, ACC Eidsvoll og Norsk Mini Cooper Club blant annet. I et av hjørnene i hallen står tohjulingene. Spesielt i år er alle Café-racerne som arrangøren ønsket å gi litt ekstra oppmerksomhet. En gammel kjenning var på plass, nemlig Backyard Engineering (Alex og Per Erik) 😊 De hadde med seg en egen café racer og to andre sykler som er designet av Backyard.

Skandinavias flotteste bil er også en av konkurransene som avgjøres under Oslo Motor Show. I hall D står finalistene oppstilt og søndag kåret de vinneren som ble Per Erik Langkaas med sin Ford Coupe 1931 modell.

I hall E finner man tungvekterne på landeveiene, lastebilene. I år som tidligere år skal Scandinavian Truck Trophy deles ut på Oslo Motor Show. I år gikk prisen til Sverige og Scania S730, 2016 modell tilhørende Ekdahl Miljö. Det mest fascinerende med disse lastebilene er de enorme lakkeringsjobbene. Vi har plukket ut et lite knippe fra hall E som du kan se nederst i bloggen 😊

Ute i høstsolen i bakgården kjøres det konkurranser og show. Vår eminente fotograf og undertegnede tok turen ut, mye mennesker og mye røyk, i hvert fall da drifting bilene kom ut av porten.

Medlemsbiler på OMS

Som klubb er det alltid morsomt å se alle medlemmer som får muligheten til å stille ut sine biler. På vår nabostand, Norsk Motor Klubb sentralt fant vi Alf Marius Loe Sandberg som er vår ambassadør og kjører for NMK Solør. I hall D stod Tore Jønsberg med sin Audi TT hos Torshov Bilrekvisita og Philip Nowak hos Scandic Shine med sin BMW E90

Nyinnmeldte Malene Axling Madsen hadde med seg sin Volkswagen Golf MK 6, 2011 modell. Madsen fikk prisen for Beste Lakk Streetcar 😊

I glassgata på vår Raceworz stand hadde vi med oss Rolf Fredheim og hans BMW F80 M3, 2014 modell og Frode Kristoffersens Mclaren 570S, 2016 modell. I tillegg var vår egen Mitsubishi Evo fra 2Fast 2Furious med (bilde lengre opp med Cookie Monster og Elmo)

Årets bil

Tradisjonen tro delte vi ut prisen Årets Bil Norwegian Tuner Awards, og denne gikk i år til 15 år gamle Kristine Sandvik Vaabenø og hennes Honda S2000, 2001 modell. Mer om bilen kunne du lese i onsdagens innlegg 😊

Et knippe bilder fra messa, enjoy 😊

#Streetcars #streetcarsno #Streetcarevent #NMKStreetcars #nmksolør #drifting #alfmariusloesandbeg #SandbergMotorsport #teamsce #teamscevent #nmk #buldreracingteam #prinzleopold #photography #henrikouliemedia #bmw #oslomotorshow #oslomotorshow2017 #amcars #streetcars #Nissan #stance #honda #lexus #toyota #toyotaaltezza #racing #Cookiemonster #elmo #backyardengineering #caferacer #mc #norwegiantunerawards #nta

Utvalgt innlegg