May 8, 2018

March 31, 2018

February 11, 2018

November 5, 2017

Please reload

Siste innlegg

Oppgradering av nettsider

August 6, 2017

1/1
Please reload

Utvalgt innlegg

Bak kulissene: Oskar Sandberg på Nürburgring

 

 

Fakta Nürburgring

Nürburgring er en motorsportbane i den tyske delstaten Rheinland – Pfalz, sør for Köln, som åpnet i 1927. Den gangen som en enkelt bane på 22,281 km. Senere ble banen delt i to; Nordschleife og Südschleife. Nå består banen av to deler/sløyfer: GP- Strecke og den eldre og lengre Nordschleife. GP- Strecke ble tidligere brukt til Formel 1 – løp, mens Nordschleife brukes blant annet til baneløp og testkjøringer av nye biler, kjente selskap som Mercedes og BMW er blant de som bruker banen til testing.

 

Nordschleife er også åpen for hvermansen, såkalt turistkjøring (Touristenfahrten) og man kan få testet sitt eget kjøretøy om man ønsker det. Merk at dette er på oppsatte tider og banen holder stengt ikke bare for testkjøring, men også for baneløp.  På verdensbasis anses Nordschleife som en av de tøffeste og mest utfordrende racerbanene i verden, ulykker er dessverre vanlig. Og det er kanskje ikke rart at den har fått tilnavnet «Det Grønne Helvete»

 

Det kjøres også noen løp hvor banene slås sammen, blant annet det kjente 24 timers løpet som arrangeres i mai/juni hvert år.

 

 

Adresse: Adenau

Nürburgring har en lang historie, hele 90 år i år, og den har blitt endret på og forbedret opp igjennom årene. Da vi nærmet oss igjennom dalen og kjørte igjennom de små landsbyene begynte vi å ane noe av hva som ville møte oss. Og ganske riktig, klamrende til dalsiden ligger den: Nürburgring.

Hotellet vårt Hotel an der Nordschleife har nærmest perfekt beliggenhet for deg som ønsker å våkne opp til duren av motor. Med utsikt fra balkongen til deler av Nordschleife er det nesten vanskelig å få med ektemannen ut av rommet. Tips til damene: det hjelper å lokke med mat, og at man faktisk skal ta banen i enda nærmere øyesyn. Det finnes gangvei helt inntil folkens…. 😊

 

 

Sandberg Motorsport

Oskar er den andre halve delen av Sandberg Motorsport. For 4 år siden bestemte han seg for å pakke kofferten og satse alt på drømmen om å få kjøre på Nürburgring. Ikke som hvermansen, men som fast sjåfør. Og det har han etter knall hard jobbing lyktes med, i dag kjører han baneracing på Nürburgring for Sorg Rennsport i racingseriene VLN og RCN.

 

Før drømmen ble til virkelighet var Oskar allerede en meget god sjåfør hjemme i gamlelandet. Vi kan blant annet nevne at han ble norgesmester i klassen Seven Racing i 2011 og skandinavisk mester i 2013.

 

«Alt jeg har gjort har vært for å kunne drive med racing, skole, fritidsaktiviteter etc.», sier Oskar og fortsetter, «jeg kom hit for 4 år siden med veska under armen og begynte først å jobbe for Aesthetic Racing». «Jeg jobbet mandag til torsdag og kjørte fredag og lørdag». Oskar jobbet for å tjene til livets opphold, men også for å kunne kjøre.

 

Etter en stund hos Aesthetic Racing begynte Oskar å jobbe for Boes Motorsport. «Boes begynte med en VW Polo som de kjørte autoslalåm med, nå har de flere porscher som de benytter», forteller