Streetcars.no feirer 10 år


På denne dag for 10 år siden så streetcars.no dagens lys. Bak en pc på Dal i Eidsvoll kommune ble Street Cars Norway etablert, noe som var starten på en hobby som etter hvert "tok helt av".

Allerede i 2008 ble det etablert et samarbeid med Street Cars Fest, Bilsport i Sverige og Streetfire i Danmark - et samarbeide over landegrenser som gjorde at vi fikk vist frem norske biler langt utenfor våre egne landegrenser. Nordic Tuner Awards var etablert og allerede i 2008 ble en norsk delegasjon sendt til Danmark. (saken fortsetter under video)

Sverige er og var en viktig arena for streetcars.no. Deltagelse på messer som Bilsport Performance & Custom Motorshow samt Westcoast Motorshow var viktige arenaer for oss og ikke minst, vi fikk muligheten til å vise frem den norske bilkulturen i utlandet. Når vi i disse dager sitter å ser tilbake på bilder fra 2007 og frem til 2017, så kan vi vel innrømme at kulturen har forandret seg stort.

Streetcars.no, i samarbeid med svenske Bilsport, var så heldig å få samlet 6 av originalbilene fra Fast & Furious på messen i Sverige. Dette må vel oppsummeres som et av de virkelig høydepunkter for streetcars.no. Å samle - å være en så tett del av bilene som betydde så mye for så mange, var en enorm opplevelse.

(saken fortsetter under bilde)

Babes var et hett stikkord for streetcars.no i den spede start. Kåring av månedens babe og således Årets babe, gikk det prestisje i. I 2012 gikk imidlertid fokuset helt over på bil.

Lokale arrangement har siden starten vært fokusområde for streetcars.no Det er det den dag i dag - og vil fortsette å være i de neste ti år. Det er ikke hver dag man får stengt av en kommunal vei for å ha drifting oppvisning midt i gata - og spesielt i Oslo, men jaggu fikk vi det ikke til. En familiedag hos Dekk1 på Ensjø så dagens lys.

Tanken bak oppstarten i 2007, var å kunne tilby en opplevelse for "mannen i gata". Være tilstede - og skape noe for et miljø som ble sett på som "en plage". Rånerne. Ballen begynte å rulle og egne events ble til. Deltagelse på messer i hele Norden i tillegg til Gatebil og lokale events begynte å telle 25 helger i året. Hobbyen begynte å ta litt overhånd. Siden 2007 har streetcars.no hatt en hær av frivillige som har hjulpet til med å skape aktiviteter og morro, uten å ta betalt. Stikkordet har hele veien vært frivillighet. Det man fikk inn - skulle gå tilbake til miljøet. I 10 år har frivillige brukt 25 helger i året for å skape en aktivitet for deg som leser dette.

Som "leder" av streetcars.no er jeg ufattelig ydmyk over å ha en så fantastisk gjeng bak ryggen. Alle som en, som har jobbet med streetcars.no siden 2007 har gjort dette mulig og alle har vi gjort det uten å tjene en eneste krone. I 10 år har vi brukt tid på det som rett og slett må karakteriseres som galskap - men som har gitt oss så ufattelig mye tilbake.

Det å kunne overraske Andreas med Evoen fra Fast & Furious å se hvor mye det betydde for han, det gjør det verdt det å bruke så mye fritid på streetcars.no. Det å delta på messer i inn og utland og få de positive tilbakemeldinger fra dere på den jobben vi gjør og det samholdet streetcars.no viser, det gjør at det er verdt det. Det å se hvor mye det betyr for så mange der ute, det gjør at det er verdt det. Det å ha så mange frivillige som bidrar år etter år, det gjør at det er verdt det. Derfor skal vi fortsette 10 år til. Og 10 år til. Og 10 år til. (saken fortsetter under bildet)

I 2017 startet en ny epoke i streetcars.no's liv. Vi ble en del av NMK - Norsk Motor Klubb. Det er en stor anerkjennelse at en så stor og viktig organisasjon velger å ta oss inn under vingene. Derfor er det en like viktig 10-års periode vi står foran nå - å vise at vi er verdig. Sammen gjør vi det mulig.

Takk for støtten gjennom 10 fantastiske år. Jeg ser virkelig frem til de neste. Thomas Følling Leder - NMK Avd. Streetcars

#Overhaulin #ChipFoose #fast #Nissan #Streetcars #NissanSilvia #Drift #Foosedesign #EmilReinsborg #nissan #JOakinGünter #Laramie #fordmustang #rcdrifting #gt4 #racing #streetcars #toyota #girldrifter #AndreasOlssondrifting #NMKStreetcars #backyardengineering #usa #wyotech #nmkdrift #AndreasOlsson #carlRobertevensen #alfmariussandberg #gt4racing