Emil Johansen Reinsborg

Emil er vår desidert yngste ambassadør med sine knappe 15 år (i skrivende stund, 25.juli 2017) Emil tar steget fra RC-drift til fullskala drift med sin E30

RC drifting er et glimrende alternativ om du ikke riktig har rukket å bli gammel nok til å kjøre bil. Vi har snakket med 14 år gamle Emil Johansen Reinsborg om RC drifting og planene for 2017.

Med en stor interesse for bil og muligens en liten arvelig belastning har Emil jobbet seg opp til å bli en av Norges beste innenfor RC drifting. Unggutten fra Brandbu har drevet med RC drifting i 5 år og hjemme i lokalene til klubben, Hadeland RC klubb, legges grunnlaget for Emils gode resultater både her hjemme og internasjonalt.

RC drifting er litt som vanlig drifting i miniatyr. Konkurransereglene er stort sett identiske med reglementet for ordinær drifting med bil. Det kjøres single run i kvalifiseringen og twin run i selve konkurransen. Det gis poeng etter stil, vinkel, fart og motstyring. I twin run’ene kjøres det to runder hvor man har en lederunde rundt banen hver. Den som får mest poeng etter kriteriene går videre og om det skulle stå helt likt etter begge run’ene blir det omkjøring. Marginene for å komme seg videre kan være meget liten så her gjelder det å holde fullt fokus gjennom hele løpet.

Innenfor RC grenen har de ulike klasser, i hovedsak så er det delt i RC drifting og Touring klasse som igjen er delt i ulike klasser litt etter hvilken type bil man har som chassis, for eller bakhjulsdrift osv. Bilene som brukes er elektriske og har en størrelse på 1:10 og det kjøres med dekk av hardplass og selve banene er konstruert med teppe, asfalt eller betong.

RC drifting trekker både unge fra ned i 7 års alderen til godt voksne på over 60 år. Her hjemme i Norge kan man prøve seg med litt ulike typer biler, mens internasjonalt kjører man kun med to eller firehjulstrekk.

Her hjemme i Norge deltok Emil i 2016 i en egen serie på Hadeland og King of Nations. King of Nations ble regnet som et uoffisielt norges mesterskap og det ble kjørt totalt 5 runder forskjellige steder. De fleste av de på topp i King of Nations er under 16 år.

I tillegg til å kjøre hjemme i Norge har Emil deltatt i VM i Nederland. I 2016 var om lag 300 deltagere fra 24 forskjellige nasjoner samlet. Emil endte til slutt på en imponerende 6. plass. Fra juletider i 2015 har Emil vært fabrikkfører for det japanske merket Yokomo. I Skandinavia er de totalt 3 stykker i teamet. Yokomo er en av verdens største produsenter av RC biler.

Emil blir tett fulgt opp av mamma Anne Berit og pappa John som følger med på både løp og tar seg av promoteringen.

For 2017 er målene RC Proshop Cup som erstatter King Of Nations, , Hadelandmesterskapet og VM i Nederland i juni. I tillegg reiser Emil og teamet hans til Milano 30. mars – 1. april og deltar på Italian Sideways i klassene tohjulsdrift og firhjulsdrift. Forrige helg startet Emil sesongen med seier i klassen for firhjulstrekk i første runde av RC Proshop Cup. Første helgen i februar deltar Emil på første runde i Hadelandmesterskapet.

Og fremtidsplanene? Hjemme i garasjen står det en BMW E30. "Planen er å prøve seg litt med bil i løpet av året", sier Emil. Men legger til at RC blir fokuset også i et par år til. Hvem vet, kanskje vi får se Emil på driftebanen i fremtiden?

#Rcdrift #rcdrifting #EmilReinsborg #drifting #Yokomo