Gatebil Rudskogen juli 2017

Svidd gummi, solbrente neser og brente pølser. Da var vi her igjen, Gatebil Rudskogen. Fire dager med bil, bil og bil (stort sett i hvert fall). Noe gammelt og noe nytt, vi anbefaler og ta en titt!​

Torsdag ettermiddag startet med trening og kvalifiseringsrunde til Super 3 finalen. Vår ambassadør Malin Johansen fra NMK Verdal/Levanger stilte til start sammen med Lena Charlotte Westby og Iren Moen. Jentene hadde som mål å komme seg helskinnet igjennom kvalifiseringen noe de gjorde til gangs. Det ble en 15. plass av 19 startende noe de er godt fornøyde med. Av de 19 startende gikk 10 videre til finalen, til slutt seiret Team Toyota med Fredrik Aasbø, Tor Anders Ringnes og Ola Jæger.

Årets nyheter Nytt i år er at frikjøringen ble delt inn i 3 klasser: straight line (sporkjøring, ikke lov å sladde), open line (lov å sladde, men ikke ren drifting) og drift line (frikjøring for driftingbiler). Gatebil hadde et tettpakket program og mange fikk prøvd seg på banen flere ganger i løpet av helgen.

Premielørdag Lørdag er den store utstillingsdagen, i år hadde vi mange medlemsbiler på Go Kart banen. Veldig hyggelig å se at mange tok turen til Rudskogen til tross for et varierende lørdagsvær. Vår ambassadør Andréas Olsson har hatt litt problemer med bilen siden Gatebil Våler og var derfor representert på Go Kart banen for anledningen sammen med en annen av våre ambassadører Emil Johansen Reinsborg. Emil hadde med seg både drifting bilen som snart nærmer seg klar og en kopi i RC format.

Under lørdagens premieutdeling dro medlemsbilene våre med seg hele 11 (!) premier: Emil Johansen Reinsborg for sin BMW E30, Christian Pedersen for sin BMW E34 og Carl Robert Evensens Mini Cooper S R53 (Cookie Monster) i kategorien 10 utvalgte Made in Europe. Daniel Olsson Toyota Corolla KE20 og Ørjan Løvås sin Lexus RCF i kategorien 10 utvalgte Made in Japan. Mateusz Berg, Audi Coupé Quattro og Harald Bæverfjord Ranheims Opel Ascona B i kategorien 5 utvalgte retro produsert før 1999. Frank T Dyrendal med sin Honda NSX fikk pris i klassen 5 utvalgte GT & Sportscars. Merima Harcevics BMW 1 serie i klassen 5 utvalgte Girls Ride Harald Bæverfjord Ranheim fikk også pris for sin Opel Ascona B i klassen 5 utvalgte «Best Shine & Finish» Og sist men ikke minst fikk vi, NMK Streetcars pris i klassen 5 utvalgte klubb/team/stand!

Hurra for oss og alle våre medlemsbiler!

Hardcore, Shades of Norway og Enkel Bilpleie Fra det store utland, nærmere bestemt fra solopphavslandet, Japan, fikk vi besøk av Hardcores grunnlegger Jun-ichi Takahashi. Hardcore er som vi tidligere har skrevet om et undergrunns klesmerke, og klærne solgte som varmt hvetebrød under Gatebil helgen. I tillegg dukket det opp to blide nederlendere som hadde fått nyss om at Jun var på besøk i Norge. Og som ikke det var nok fikk vi også besøk av vår samarbeidspartner Knut Lundgard fra Shades of Norway.

Lasse Øystrøm fra Enkel Bilpleie tok også turen sørover ned til oss på Rudskogen. Hashtag’en lasseerrå beskriver veldig godt hvor dyktig denne mannen er til å polere og shine bil. Det er bare å ta av seg hatten!

Alltid hyggelig med både nye og «gamle» fjes på standen.

Extreme Race og VM i Breisladd Etter en dramatisk finale i Extreme Race hvor Kai Roger Bakken forsvant fra banen etter problemer vant Bosse Jonasson foran Trond Garberg og Håvard Gustad.

Søndag betyr også finale i breisladd VM. Drøye 90 biler stilte til start til kvalifisering som foregikk både lørdag og søndag morgen. 20 biler ble klare for finalen og etter en meget tett superfinale stakk til slutt Odd Helge Helstad av med seieren og fikk tittelen verdensmester i breisladd 2017.

For vår del var Gatebil Rudskogen et meget vellykket arrangement, mange premier til våre medlemsbiler og mye trafikk på standen. Vi gleder oss allerede til neste års julitreff!