Med trønderrock på radioen - jakten på ungdomstiden

Du får det ikke mer moro enn du lager selv, det er disse gutta et levende bevis på. Torbjørn Tørset og Lars Øvereng var med oss til Elmia i påsken og vi fikk høre noen gode historier.

Det var en gang.. Hele historien begynte med at Åge Alexandersen skulle spille i selveste Royal Albert Hall 17. juni 2016. I forbindelse med konserten var det satt opp fly fra Værnes til London. Torbjørn synes det var ille at det ikke var satt opp noe fra Namsos, stedet hvor Alexandersen faktisk er i fra. Dette ga Torbjørn klart uttrykk for i kommentarfeltet i Namdalsavisa og etter å ha «surmult» litt der over manglende avreise fra Namsos, bestemte han seg for å kjøre til London i sin Opel Ascona fra 1975. Uten billett, men med en lang kjøretur foran seg. Øvereng fra Namdalsavisa tok kontakt og spurte Tørset om han virkelig skulle kjøre fra Namsos til London. Å ja da det skulle han. «Men det er da fryktelig langt» innvendte Øvereng. «Tja jo, det er nå lengre fra Kirkenes» kvitterte Tørset og dermed var det i gang.

De laget et konsept ut fra Åge Aleksandersens låt «Langt igjen», det handlet om jakten på en bekymringsløs ungdom. Gutta klatret inn i bilen og ut på veien bar det. Underveis skaffet de seg sponsorer og lagde reportasjer. Noen dager, x antall minutter med livestream, for ikke å glemme alle Åge sangene de hadde spilt på veien, var de omsider fremme i London. Fremdeles uten billetter. 15 minutter før konsertstart la de ut på Facebook og spurte om noen hadde noen ekstra billetter eller en 16 meter lang stige slik at de kunne kikke inn. 5 minutter før konserten skulle starte i Royal Albert Hall hadde noen forbarmet seg over dem og billetter ble ordnet.

Familietur til Elmia: bak fra venstre Michael Tørset, Torbjørn Tørset og Lars Øvereng, foran fra venstre Heine Øvereng og Nicholas Tørset

Nye eventyr Nå snart et år senere er de igjen klare for ny tur. Denne gangen i forbindelse med DDE’s jubileumsår. Namsos bandet feirer 25 år og planen er konserter i Bergen, Murmansk og Mo. Og da er det bare å slenge seg inn igjen i Ascona’n for Lars og Torbjørn, for de skal selvfølgelig være med.

Hvorfor akkurat Bergen, Murmansk og Mo? «Vinsjan På Kaia» selvfølgelig! DDE låta fra albumet Rai Rai er bakgrunnen for at nettopp disse byene er valgt ut. Så om du er på de kantene så kan du være med på moroa, 15. juni i Bergen, 16. juni i Murmansk (med ikke ukjente Hans Wilhelm Steinfeld som guide) og 17. juni i Mo.

Prisnominasjon Lars og Torbjørn er to travle karer, før de legger ut på Russlands ferden var de på plass i Bergen nå i mai under Den store prisfesten til Mediebedriftenes Landsforening. Der var Namdalsavisa nominert til Årets Redaksjonelle Event for deres Langtigjen.no. Det ble dessverre ingen pris for Årets Redaksjonelle Event, men i stedet ble de hedret med «award of excellence».

Handler ikke bare om Trønderrock Skal vi tro dem så handler det ikke bare om Åge Alexandersen og DDE, eller generelt om Trønderrocken, men om musikk generelt og rock spesielt.

«Det handler ikke bare om musikk, men også historien rundt de forskjellige eventene og stedene vi besøker» forteller Lars. Samt koblinger underveis, de har blant annet besøkt en kar på Lillehammer som har et 20 talls forskjellige Opel biler stående som han konstant skrur på. Der er gleden å skru, ikke nødvendigvis å bli ferdig.

De har også besøkt kirka i Lyngen for å snakke med dem om Trønderrock i kirka. Sanger som «lys og varme» blir ofte brukt og hvorfor det tenkte Lars og Torbjørn. Så da tok de turen til Troms for å finne ut av dette.

Fremtidsplaner? Senere i år avholder DDE jubileumskonsert i Oslo Spektrum, da er de selvfølgelig på plass med Ascona’n.

«En aldri så liten highlight ville vært å få bilen over til USA» sier Torbjørn.

USA eller ikke: Vi ser frem til mer sprell fra de glade trønderne!

Opel Ascona 1975 modell

Eksteriør Rally oppsett med original GM frontspoiler og gule lyst. Rutene er sotet med 3M film.

Dekk og felg Hankook 215/35ZR16 dekk, Schmidt modern line felger som er tredelt, skruddfelger 9’’16.

Motor og drivverk 1,6 liter, 4 girs med originalt oppsett.

Understell KW senkesett.

Interiør Originale seter i sort, nytt sort taktrekk og ratt. Musikkanlegget er et Kicker anlegg, 9’’6 høyttalere og 2 x 12’’ sub.