Moldestukets Show n´Shine, Vikingeskipet 2017

Hamars storstue Vikingskipet var kulisser da Moldestuket inntok Hedmarksbyen med et av årets store happenings for bilentusiaster. Show’n’Shine dro mange skuelystne til det gamle olympiske anlegget.

Vikingskipet har en god atmosfære som passer godt til mer enn storslåtte idrettsarrangement og the Gathering. Moldestuket hadde gjort en fabelaktig jobb med arrangementet denne maihelgen i Vikingskipet. Her hadde de samlet et nydelig knippe av vel utvalgte biler, mc’er og lastebiler. Nivået var høyt, lakken skinnende blank og stemningen blant utstillere og publikum upåklagelig. Kjøretøyene og deres respektive eiere var hentet inn fra Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Nederland og Frankrike.

Som seg hør og bør skulle det selvfølgelig kåres noen vinnere og undertegnede misunner ikke juryen den jobben. Kategoriene det ble kåret vinnere i var Topp 3 MC, Topp 10 Bil, Beste Lastebil, Beste Debut, Moldestuket Ladies Choice, Beste Gatebil, Beste Originalbil, Beste Pro Touring, Beste Stance og Beste Stand/Monter.

På vannspeil ved scenen kunne man finne Robert Hoffmans 1930 Ford «Red Hot Attraction». Bilen ble avduket lørdag.

Blant utstillerne fant vi noen god gamle kjenninger og noen helt nye som ble avduket lørdagen. Svein Thore Fossheims Emotion og Øyvind Hekkvangs Cortina har vi «hilst» på tidligere, Cortina’n kåret vi sågar til årets bil i 2015. Meek Custom Couchbuilding har hatt en finger med i begge bilene og gjengen fra Slemmestad var på plass med noen av sine ferdige prosjekt, deriblant Cortina’n og to pågående som vi er meget spente på å se resultatet av.

Johan Erikssons Charger gjorde storeslem på Bilsport Performance and Custom Motor Show. Bilen hadde fått kremplass midt i Vikingskipet og dro mange skuelystne bort til seg.

Som tidligere nevnt var nivået veldig høyt på bilene, vi skilte oss kanskje litt ut med vårt blåe teppe, og litt mer lyd og show. Med oss på stand var Carl Robert Evensen med sin Mini Cooper S, Cookie Monster (å ja, Cookie Monster og Elmo var selvfølgelig med), Philip Nowaks BMW E90, Erik Guldbrandsen med sin Lexus RC 300H og vår lille kjendis Evo’n fra 2 Fast 2 Furious.

Lørdag kveld var det duket for bankett for arrangører og utstillere i Hamarhallen, der ble det noen av messens priser delt ut: Moldestukets Ladies Choice, Beste Stand/Monter, Beste Pro Touring, Beste Originalbil, Beste Debut, Beste Gatebil, Beste Lastebil og Beste Stance. Sistnevnte kategori gikk til Erik Guldbrandsen som vi hadde med oss på vår stand.

Lørdag ettermiddag ankom amerikaneren Dave Kindig kjent fra TV programmet Kindig Customs på Discovery. Amerikaneren har sitt daglige virke i Salt Lake City. Vår egen Thomas Følling fikk et ekslusivt intervju med Kindig i det messen stengte dørene på søndag. Fikk du ikke med deg intervjuet så anbefaler vi å klikke inn på våre Facebook sider.

Tidligere på søndagen ble det avholdt premieutdeling, det ble blant annet delt ut topp 3 MC og topp 10 priser fra Juryen, utstillerne, Moldestuket og Kindig. NMK avd. Streetcars medlem Espen Enger var en av 10 heldige som mottok utstillernes topp 10. Vel fortjent for hans flotte 1959 Chevrolet.

Moldestukets Show n’ Shine var et flott arrangement og vi gleder oss til mer fra gjengen fra Molde.