Bilsport Performance & Custom Motorshow 2017

Påsken er synonymt for mange med påskekrim på tv, sol, ski, appelsiner og kvikk lunsj. For oss i NMK avd. Streetcars betyr det sesongstart, Sverige og Elmia. 2017 here we go!

Bilsport Performance and Custom Motor Show, startskuddet for bilsesongen. Etter noen iherdige vinteruker ruller det ene prosjektet etter det andre inn i messehallene på Elmia i Jönköping. I fjor trakk messen nesten 90 000 tilskuere, det er om lag 50 000 flere enn på Oslo Motor Show. Svenskene fyller fire haller med gatebiler, mc’er, amcars, klubber, bedrifter og salgsboder.

Skjærtorsdag morgen starter Elmia messen for NMK avd. Streetcars. 0530 sharp møttes de første på Esso Kløfta derifra gikk årets konvoi via Esso Vestby mot grensen i Svinesund. Da hadde allerede flere av årets deltagere kjørt fra Levanger, Trondheim og Elverum. Elmiakonvoien er blitt en tradisjon og mange velger å henge seg på. I år valgte vi å legge turen via Trollhättan og etter en fin tur sørover endte vi opp i Jönköping ved lunsjtid. Da begynner moroa med innsjekk og rigging av stand.

Midt i hall A kunne du finne oss med totalt 7 biler, masse lyd, en helg haug med folk og sist men ikke minst, årets hedersgjester: Elmo og Cookie Monster. Ja du leste riktig…

Årets deltagere I år hadde vi med oss 7 biler og 2 RC biler. Av de 7 hadde vi med oss racing fører Alf Marius Loe Sandberg fra NMK Solør og hans Toyota Altezza. Alf Marius stiller i år til start i NM i klassen GT 4. Andréas Olsson også fra NMK Solør var på plass med sin Nissan Silva S 15, som skal kjøre i Gatebil Drift Series, og Malin Johansen fra NMK Verdal/Levanger med sin Nissan S 13. Malin har planer om å kjøre på Gatebil og på ACR, samt bruke sesongen til å bli kjent med bilen som er ny for året. De tre førerne har alle brukt vinteren til å jobbe med sine biler og alle har fått ny design som ambassadører for NMK avd. Streetcars.

Med oss på standen hadde vi også med oss Carl Robert Evensen og hans Mini Cooper S R53 2004 modell, Cookie Monster. Bilen er godkjent ombygd til 2-seter, Recaro Sport stoler fra EVO 9, spesial lagde dørtrekk, Rockford Fosgate Stereo og spesiallaget midtkonsoll med innebygd Ipad Mini. Bilen er lakkert i fargen «Electric Blue» med hvitt tak og piano sort plastbredding og Falken 195/40-16 dekk med Klutch KM 16 Fusion Blue 9x16’’ felger. Som en blå tråd gjennom Carl Roberts bil finner du Cookie Monster kjent fra Sesame Street (Sesam Stasjon for oss som var barn på 90 tallet). Til stor glede deler de ut kjeks til barna som er innom. Med seg på Elmia hadde også Cookie Monster med seg sin gode venn Elmo.

Erik Guldbrandsen var på plass med sin splitter nye Lexus RC 300H 2017 modell. Bilen har fått Ferrada FR2 felger, karbonlepper og luftsenk. Ellers er den original både eksteriør og interiør. Planen er å bygge stereo i bagasjen med 2x10’’ sub og komponentsett fra Gladen og dynaBel.

Philip Nowak hadde med sin BMW E90 2007 modell. Bilen er lakkert i San Marino Blau effekt som er en BMW M6 farge, i tillegg har han BMW X5 felger, 20x10 foran og 20x11 bak. Innvendig er den stort sett original, men i bagasjen ligger en liten gul luring. Da Philip skulle bytte lufttank på bilen synes han at den liknet en Minion. Du vet de gule irriterende stakkarene i blå bukser som spiser bananer konstant? Så Philip lakkerte tanken gul, trykkmålerne i tanken fungerer som øyne og moren til Philip sydde bukse til lufttanken… eh…. Minion’en. En artig sak som mange barn synes er kjempe morsom.

Torbjørn Tørset hadde standens eldste bil, en Opel Ascona 1975 modell. Bilen er en 4 girs 1,6 liter med originalt oppsett. Tørset har også bevart original interiøret i sort, men skiftet taktrekk og ratt. Bilen har et rally oppsett, med original GM frontspoiler og gule lys, KW Senkesett, Hankook 215/35ZR16 dekk, Schmidt Modern line felger som er tredelt, skruddfelger 9’’16. Rutene er sotet med 3M film og musikkanlegget er et Kicker anlegg, 9’’6 høyttalere og 2 x 12’’ sub. Bilen er en ekte Namsos bil og hovedformålet for Torbjørn var å ferdigstille bilen fra ungdomstiden. Bilen har vært et far og sønn prosjekt og blir brukt som sommerbil.

ist, men ikke minst, vår yngste utstiller, Emil Johansen Reinsborg (14). Nybakt vinner i klassen RWD i Italian Sideways hadde med seg to av sine RC driftebiler en YD4 MR og en YD2 EX, begge av merket Yokomo som Emil også er fabrikkfører for.

Med oss på stand var også Lasse Øystrøm fra Enkel Bilpleie. Med bakgrunn fra10 år som billakkerer startet Lasse firmaet Enkel Bilpleie for 3 år siden. Produktene han bruker kommer fra japanske Kamikaze. Lasse er med NMK avd. Streetcars på de store messene for å shine utstillerbilene.

Elmia versjon 2017 Når man har deltatt på Elmia noen år på rad kjenner man mye igjen, men en del nyheter finner man også, samt en og annen kjendis.

I år kunne arrangørene skilte med kjente navn som Tom Smith fra Misfit Garage, bilbyggeren Jimmy Shine og ZZ Top gitarist Billy F Gibbons. Sistnevnte hadde med seg sin Ford Coupe Whiskey Runner 1934 modell.

Sveriges kanskje mest kjente bilbygger, Lukas Koos markerer i år 20 år som bilbygger. På Elmia hadde han med seg 8 av sine bygg som fortsatt er i hans eie. Vi fikk noen minutter med Koos og mer kan du lese om i intervjuet som er gjengitt her på våre sider.

I hall C markerte de at Volvo fyller 90 år i år, her hadde de samlet et knippe av bilene fra 1927 og frem til i dag. I tillegg markerte de også at mopeden fyller 65 år. Mange morsomme to hjulinger stod utstilt i hallen. En liten fjær i hatten under årets messe er MC BIL klubben som hadde stand i samme hall. MC BIL? Jada, en blanding av nettopp MC og bil med både tre og fire hjul.

Premieutdeling Mandag 2. påskedag er siste dag på messen. Tempoet er noe lavere, utstillerne litt slitne, men publikum koser seg. Siste dagen var det duket for premieutdeling i hall D. Til stor overraskelse og mye glede ble det hele 3 priser til vår stand i år. Jury’s Choice Hall A til Carl Robert Evensen og hans Mini Cooper S, Cookie Monster, 3. Plass Best Stance by Oji Oji til Erik Guldbrandsen og hans Lexus RC300h, og til ellevill jubel Best Decoration Hall A til NMK avd. Streetcars.