Winter in the US: Christmas and X games

Da er han tilbake igjen med nok et reisebrev, Alexander Kristiansen fra Backyard Engineering har en full timeplan og vel så det. Les mer om jul i California, X Games og skoleprosjekt!

Da var jeg tilbake nok en gang, denne gang med del 3 av mitt USA-opphold. Som mange sikkert fikk inntrykk av i del 2, så sitter vi sjeldent stille og det er lite som har endret seg siden sist.

Ettersom 2016 nærmet seg slutten og juleferien stadig kom nærmere, fikk jeg spørsmål av en kompis om jeg hadde tenkt meg hjem i jula. For min del så var det å reise hjem i juleferien lite aktuelt med tanke på blant annet reisetider og varigheten på ferien. Så på bakgrunn av det, fikk jeg spørsmålet om jeg ville være med til California å feire jul på amerikansk vis med hans familie. Jeg var naturlig nok ikke vond å be, jul i 20 grader og sol? Ja takk!

Dette var helt klart en «annerledes-jul» for min del, og et tydelig eksempel på at «Southern Hospitality» også er veldig tilstede i øst. Det å få være med på julefeiring som en kompis, men allikevel bli inkludert som familie, det var ganske så stort.

Mellom jul og nyttår er det jo, som alle vet, et par dager som må fylles med et eller annet. Vi fant ut at en liten tur i skibakken hører med, ja, skibakken, you can have it all in America. Uten noe som helst egnet skiutstyr tok vi en tur til Big Bear Ski Resort for å stå på litt ski, og mest for afterski. Dagen derpå kom vi fort til enighet om at en roligere dag var velkommen, dermed ble det en tur til Universal Studios. Etter en lang dag med filmeffekter og alt for mye sukker satte vi kursen mot West Hills. På vei tilbake fant vi ut at vi skulle fylle resten av dagene med motorsykkelkjøring og strandliv. Med andre ord, en helt innafor jul!

Mot slutten av Januar fant vi nok en gang ut at det var på tide å finne på noe litt utenom det vanlige, så da ble det skitur til Jackson Hole. Om man er glad i å stå på ski/snowboard så er dette helt klart et «must» å oppleve, med 116 forskjellige løyper og et fantastisk landskap. Lite tips! Om du vurderer å lære deg å kjøre snowboard, så vil jeg anbefale å starte et annet sted. Det lærte jeg «the hard way», etter å ha spist MASSE snø var 6 timer i bil lenge!

Et par uker senere er vi nok en gang i farta. Denne gangen var det Monster Jam i Denver, Colorado, som stod for tur. I kjent stil var vi på vei så fort skolen var ferdig for uka. På vei ned til Denver sitter jeg «å loker» rundt på diverse bilsider på nettet, og kommer da over årets første store biltreff rett utenfor Denver. «1320 Colorado Chapter» hadde vår-kickoff i Aurora, Colorado. Her snakker vi et massivt «street meet», det startet klokka 10 på kvelden og strakk seg over 3 svære parkeringsplasser med godt over 500 biler i alle slag!

Dag 2, grunnen til at vi tok turen i første omgang, Monster Jam! Dette var noe jeg alltid har hatt lyst til å oppleve, helt siden jeg var kid og spilte Monster Truck Madness på en PC med Windows 95. Det å få se blant annet Grave Digger live var ganske sykt, og du dælan; det er ikke veldig vanskelig å forstå hvorfor det heter Monster Truck, for de var svære! Det å se Monster Trucks på mellom 4-5,5 tonn fly(!) er noe man bør skrive inn på to do-listen om man er over middels interessert i bil og motor.

Rekker omtrent ikke å komme tilbake til Laramie før det er ut på tur igjen, uken etter Monster Jam var det nemlig X-Games i Aspen. So why not, Aspen it is! Kjøreturen Laramie-Aspen tok oss gjennom et mektig vinterlandskap med massive fjellformasjoner og ned i dype daler på smale sideveier. Vel fremme i Aspen var det liten tvil om at dette var «fiffens» feriested. Her var det high-end merkebutikker på hvert eneste gatehjørne og mye dyre biler.

Grunnen til at vi tok turen var naturligvis ikke shopping, men X-Games. Vi har vel alle sett på folk som er flinke på ski på TV, men det å se dobbel backflip på snøscooter(!) live er intet mindre enn imponerende. Like drøyt var det med big-air konkurransen som ble arrangert senere på kvelden, at de tør!

Tilbake til Laramie og hverdagen på skolen, hvor vi en dag får besøk i verkstedet av han som er Campus President. Han hadde et spesialprosjekt til meg og verktøypartneren min. Vi skyr sjeldent en utfordring, så vi er selvfølgelig med, uten å vite hva det egentlig er vi har sagt ja til. Spente på hva som venter oss, så følger vi gladelig etter sjefen for å se hva han har funnet på til oss. På utsiden av verkstedet så står det som ser ut som en helt vanlig hevet Chevy pickup, men dette var en bil bygget opprinnelig av VIA Motors for Detroit Auto Show i 2013. Skolen hadde fått kjøpt denne bilen en tid etter D.A.S. og de ville nå ha den på veien igjen. Denne pickupen, med navn VIA Motors X-Trux, var i utgangspunktet en hybrid, men grunnet manglende godkjenninger av hybridsystemet, så kunne den ikke registreres. Vår jobb var da nokså simpel på papiret, bygge om fra hybrid til ren bensindrevet. De fleste vet at ting sjeldent er så lett som det først ser ut til, dette var intet unntak. I og med at denne bilen startet sitt liv som en vanlig Chevrolet Silverado, som endte opp med et ettermarkeds hybridsystem, så var det ingen manualer eller instruksjoner å gå etter.

Etter mye jobb med el-nett, moduler, hybridsystemer, drivlinjer osv., fikk vi til slutt bilen til å fungere som originalt igjen. L