Mini Cooper S - Cookie Monster

Kjekssmulene ligger strødd og assosiasjonene til Sesam Stasjon henger i luften i det Cookie Monster sangen ljomer ut fra musikkanlegget.. Du husker han sikkert? Han blå vet du som aller helst bare vil spise KAKE!!

Carl Robert Evensen fra Ski kjøpte sin Mini Cooper S R53 høsten 2015, i mai 2016 stod den ferdig på Gatebil Vålerbanen etter 4 måneder og ca 570 arbeidstimer totalt. Intenst?

Målet til Carl Robert var å bygge Norges råeste R53, fra han bestemte seg for å bygge showbil av minien ble temaet på bilen tidlig klart. «Jeg synes temaet passet godt til en liten, men sinna Mini Cooper S, spesielt siden bilen også er blå», sier Evensen. Noen endringer på planene har det blitt underveis, men Cookie Monster har hele tiden vært med som en rød… eh.. blå tråd.

Bilen var i relativt god stand da den ble kjøpt, men med noen småskader og en del lakkfeil. Det første Carl Robert startet med var å skifte bremser, eksosen og senke bilen. Deretter ble baksetene fjernet og setene foran skiftet ut i tillegg til å legge inn et nytt sort gulvteppe. En annen stilig løsning i kupeen er det ekstremt lange ryggespeilet Carl Robert har bygget, her har han virkelig full oversikt. Bilen er for øvrig også godkjent ombygget til 2 seter.

Den største utfordringen kom da stereoanlegget skulle planlegges og til slutt settes inn i bilen. Det å få plass til mye lyd på liten plass, samtidig som det skulle se pent og ryddig ut ble en oppgave som Carl Robert brukte mye tid på for å designe oppsettet og tegne hvordan det hele skulle se ut. I februar var alt av stereo ankommet og monteringen kunne begynne. Det ble tre travle måneder for gutten fra Ski. Da bilen begynte å ta form innvendig var det på tide å ta fatt på det utvendige arbeidet.

Nye Klutch hjul ble prøvemontert, men disse passet i utgangspunktet veldig dårlig på bilen. Innpresset måtte derfor dreies med 8 mm, samt at det ble montert camber kitt foran og bak. Deretter demonterte Carl Robert hele bilen, rettet småskadene og den ble til slutt hel lakkert i fargen «Electric Blue» med hvitt tak og piano svart plast bredding.

Til slutt ble alt montert sammen igjen, kabler ble trukket, stereoen koblet til og lyden justert, noe som alle bilgale vet ikke er spesielt fort gjort. Etter noen intense døgn stod bilen ferdig til Gatebil på Vålerbanen i mai 2016.

I juni var Carl Robert på plass på Motordilla og fikk med seg prisen for Best European, Norwegian Tuner Awards, i tillegg har det blitt flere pokaler i løpet av fjoråret. «2016 var et innbringende år», sier han og ramser opp følgende: 1. Plass "Øvrige Merker" Gatebil Våler, Mai 2016. 1. Plass "Øvrige Merker" Gatebil Mantorp Park, Juni 2016 (Sverige). 1. Plass "Beste Europeisk" Sommertreff Arctic Circle Raceway, Juni 2016 (Mo i Rana). 1. Plass "Car Of The Show" Lane Loge Träffen 3.0, Juli 2016 (Sverige). 1. Plass "New Mini" Sommertreff Nordic Mini Meeting, Juli 2016 (Norsk Mini Cooper Club). 1. Plass "EMMA ESPL" Juli 2016 (Bilstereo Konkurranse Rudskogen) 1. Plass "Øvrige Merker" Gatebil Rudskogen, Juli 2016. 1. Plass "Øvrige Merker" Gatebil Rudskogen, September 2016.

I oktober hadde vi med oss Carl Robert under Oslo Motor Show, til glede for både store og små. Barna kunne kose seg med kjeks og vinke til Cookie Monster, for ja, Cookie Monster var selvfølgelig med. Carl Roberts sportye samboer Eirin er damen bak Cookie Monster. Og selv om noen synes det var litt skummelt hjalp det med en liten kjeks før de aller fleste følte seg tøffe nok til å gi den blå lodne bamsen en god klem.

Oslo Motor Show ble en suksess for Carl Robert, Eirin og Cookie Monster og de hentet hjem hele to pokaler, en for Juryens Valg Topp 10 og Best in Show Streetcar.

Har du fremdeles ikke tatt bilen i nærmere øyesyn? Da har du muligheten under Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia i påsken.


Utvalgt innlegg