© 2017 NMK Streetcars

May 8, 2018

March 31, 2018

February 11, 2018

November 5, 2017

Please reload

Siste innlegg

Oppgradering av nettsider

August 6, 2017

1/1
Please reload

Utvalgt innlegg

From Laramie, Wyoming to California

Kanskje husker man best maten man spiste et sted, menneskene man møtte, stedene man så. Noen ting, mennesker og steder fester seg bedre enn andre. For Alexander har høsten vært tettpakket med opplevelser..

Tekst: Alexander Kristiansen
Foto: Alexander Kristiansen

 

Part 2, let's go!

Som nevnt sist, så er det alltid noe å ta seg til. For min del har det i løpet av seks korte måneder blitt en del forskjellig.

 

Allerede første helgen på amerikansk jord fikk jeg være med på noe jeg aldri har vært med på før, nemlig demolition derby, Laramie Slamfest. Her var reglene relativt enkle; 1. Skaff deg en bli du ikke bryr deg om, 2. Ikke krasj inn i fører døra med vilje. Målet med det hele var også nokså simpelt, «be the last man standing». Bilene som ble tatt inn på arenaen var stort sett svære tunge gamle amerikanske flak, så man skulle ikke tro at karen som vant hele greia hadde en liten blå ‘89 Toyota Camry.

 

En liten måned senere var det klart for nok en ny opplevelse, Top Fuel drag racing. NHRA Mopar Mile-High Nationals på Bandimere Speedway rett utenfor Denver, Colorado. La meg bare begynne med å si en ting, DETTE VAR EKSTREMT! Om man har interesse for motor og ting som går fort, så er dette helt klart noe som bør oppleves. Her var det alt fra 60-70-talls muskelbiler, dragmotorsykler til de mest ekstreme Top Fuel dragstere du kan tenke deg, med opp mot, eller mer enn 10 000 HK. Når du sitter på sidelinjen og ser på, føles det som om det er et lite jordskjelv hver gang. Det er vanvittige krefter som er i sving, og flammene står ut av eksosen, noe som ser sykt ut på kveldstid! For å sette dette litt i perspektiv, så gjør de unna 305 m på rundt 3,7 sekunder med en hastighet på ca. 540 km/h, mens en Nissan GTR gjør unna 0-100 km/h på 2,7 sekunder.

 

Tre uker senere var det nok en gang tid for en roadtrip, denne gangen var det en helgetur til Wendover, Utah og Bonneville Speedway for Speed Week. Fredag etter skoleslutt dro vi med oss det mest nødvendige og startet den 7 timer lage turen fra Laramie, Wyoming. Etter omtrent 6 timer ankommer vi Salt Lake City, her ble det et kjapt pit-stop med bensinfylling og litt fôr. Deretter var det på’n igjen. De siste 6 milene før Bonneville er det ekstemt fristene å virkelig gi gass, for her er det 6 mil rett fram, ikke en eneste sving! Rundt 2 på morgenen var vi endeling fremme og kun en liten powernap unna race day. Så fort sola er oppe kan man høre motorlyder i det fjerne, og da var det ikke annet å gjøre enn å kaste bilen i gir og gi gass. For på saltslettene kan man gjøre nettopp det, flatt, åpent og ingen fartsgrense utenfor løpsområdet, ja takk! Moroa her varte vel i en liten halvtime, før den stakkars Mustangen vår gikk litt vel varm. Men en liten stund med nedkjøling og noen liter vann til radiatoren så var det på’n igjen. Vår bil kunne selvfølgelig ikke måle seg med de bilene som faktisk deltok, for fy og mange av de kjørte. Mange av bilene var så høyt giret at de måtte bli