Norges Bilsportforbunds premieutdeling 2016

Siden 1988 har Norges Bilsportforbund arrangert galla med premieutdeling for sine utøvere. 650 gjester i alle aldre fra 70 klubber var representert og kjøredressene var byttet ut med dress, slips, kjole og høye hæler.

Tekst: Torill Arnesen Foto: Thomas Følling, Svein Tore Sandberg, Torill Arnesen

Sesongen er vel overstått, vi skriver desember og alle utøverne på tvers av bilsport grenene i Norge hadde tatt turen for å motta sine premier. Adressen for kvelden var Clarion Hotel & Congress Oslo Airport, og en tre retters meny bestående av... nei vent nå litt, dette er da ikke en restaurantanmeldelse... la oss komme til saken!

Kvelden startet med noen velvalgte velkomstkort av Norges Bilsportforbunds president Frode Alhaug før konferansierene Per Christian Håveødegård og Marit Strømøy fikk ordet. Strømøy entret scenen syngende og kvelden var dermed i gang. Her bør vi kanskje nevne at Marit Stromøy, i tillegg til å ha arbeidet flere år for Wallmans salonger og deltatt i Melodi Grand Prix, er eneste kvinne i verden som kjører båtrace i klassen F1 H2O. Hun startet sin karriere innen båtrace allerede som 12 åring og har flere store meritter på sin cv. Så med disse to ved roret kom vi oss igjennom en kveld fullpakket med premieutdelinger for rally, rallycross, drifting, racing og dragracing. I tillegg ble det delt ut flere hederspriser og høythengende priser til arrangører og frivillige. Blant de som fikk pris var NMK Gardermoen for sin fantastiske innsats etter at klubbhuset brant ned 24. juli i år. De mottok "Er det mulig prisen" etter å ha jobbet steinhardt med å få alt klappet og klart til arrangementet de hadde (allerede!!) 23. august.

Norges Bilsportforbund hedret også alle de utøverne som har utmerket seg internasjonalt og satt norsk bilsport på kartet. I alt var det utrolig mange forskjellige klasser og man kan trygt si at om man har lyst til å drive med bilsport så burde det være mulig å finne en eller annen gren som passer akkurat deg!

Vi rundt bord 65 ventet ekstra på premieutdelingen for Racing klasse GT 4. Sølvet gikk i år til vårt teammedlem Alf Marius Loe Sandberg, vi er utrolig stolte og ydmyke for denne flotte 16 åringen som kjører fletta av de fleste!

En av de mest prestisjefylte prisene er Årets bilsport talent, denne prisen gis til en bilsportutøver mellom 16 og 21 år. Blant alle utøverne i denne alderskategorien plukkes det ut fem finalister som deltar i en konkurranse hvor de bedømmes ut fra kjøreferdigheter med ulike kjøretøy, en fysisk test og presentasjon av seg selv for en jury, samt et tv intervju. Prisen er et stipend på kr 300 000,- og Årets bilsport talent ble i år delt ut til Mads Siljehaug.

Helene Rustberggård fikk prisen Årets Drivaksel. Denne prisen gis til en eller flere som viser en dugnadsinnsats utover det normale og som med sitt pågangsmot og utallige arbeidstimer er med på å skape et positivt miljø. Uten drivaksel går ikke bilen og dette er litt av symbolikken i denne prisen.

Greta Molanders Fond ble delt ut til 19 år gamle Oscar Solberg, som er sønnen til ikke ukjente Henning Solberg. Prisen går til en lovende rallyfører og er på kr 50 000,-.

Til slutt ble prisen for Årets Bilsportutøver delt ut. Dette er bilsportens svar på kongepokalen. Prisen går til en utøver som virkelig har satt Norge på kartet internasjonalt og i år gikk den til Andreas Mikkelsen og hans kartleser Anders Jæger. Gutta ble nr. 3 i Rally VM og avsluttet sesongen med seier i Rally Australia.


Utvalgt innlegg