© 2017 NMK Streetcars

May 8, 2018

March 31, 2018

February 11, 2018

November 5, 2017

Please reload

Siste innlegg

Oppgradering av nettsider

August 6, 2017

1/1
Please reload

Utvalgt innlegg

Greetings from the United States

I juni pakket Alexander Kristiansen kofferten for å leve ut drømmen i USA. På andre siden av Atlanterhavet ventet lange dager og knall hard jobbing, men også fantastiske opplevelser og enorme muligheter...

 

Tekst: Alexander Kristiansen
Foto: Alexander Kristiansen

 

21. juni 2016 - dagen da alt skulle snus på hodet. Jeg hadde "pakket ned livet mitt" i to kofferter og der stod jeg på Gardermoen med en enveisbillett og 17 plater Freia Melkesjokolade. Neste stopp the land of opportunities, USA.

Etter en lang flytur med en del forsinkelser landet jeg omsider i Colorado, på Denver International Airport. Derfra var det kun en 50 minutters flytur til Laramie, Wyoming. "Nesten fremme", trodde jeg. Men, flyet jeg kom med var forsinket, flighten fra Denver til Laramie var fremskyndet, så da var det ingen muligheter til å rekke det flyet. Da var det bare å se etter andre alternativer for å komme seg den siste etappen, jeg endte da opp med en taxi fra Denver til Laramie. Tuff Luck! 24 timer etter avreise var jeg endelig fremme, i en liten by med rett i overkant av 31000 innbyggere. 

 

Dag 1, Tid til å utforske!
Hotellet jeg bodde på de første dagene ligger rett ved hovedveien gjennom Laramie. Så jeg bestemte meg for å følge den mot Downtown Laramie. Det tok ikke lang tid før jeg innså at dette ikke var den største byen i USA. I løpet av noen få timer til fots hadde jeg mer eller mindre sett det som kan kalles "Laramie sentrum". Det er i hovedsak Grand Avenue og tverrgaten 3rd Street, alt ligger på de to gatene. De største tingene å se i Laramie er UW - University of Wyoming og Walmart Supercenter. 

27. juni 2016 - Skolestart, starten på min nye hverdag. Vi fikk utdelt ID, skoleuniform, nøkler og resten av dagen gikk for det meste med til å gjøre seg kjent med skolen, leilighetene og folkene.

Studiet jeg tar heter Automotive Technology, dette grunnstudiet varer i seks måneder. Her lærer vi om alle komponentene som får en bil til å fungere. I og med at dette er en utdanning med fokus på hands on-læring, så sitter vi ikke kun i klasserommet og blir fortalt hvordan en girkasse plukkes fra hverandre og blir satt sammen. Nei, vi går ut i verkstedet og plukker ned girkassa selv. I tillegg til Automotive Technology, så tar jeg tre ekstraklasser, som varer i tre måneder hver. Street Rod and Custom Fabrication, Chassis Fabrication og Trim and Upholstery.

Klassen jeg startet i var Street Rod and Custom Fabrication. Dette er en tre måneders klasse, hvor vi lærte å jobbe med tynnplater i både stål og aluminium, sveising med TIG, MIG og lakkering. Vi hadde tilgang på ekstremt mye metallformingsutstyr, som for eksempel; Yoder Power Hammer, Pullmax maskiner, Planishing Hammer og Engelske hjul for å nevne noe. På lakkeringssiden, så brukte vi fullt utstyrte industristandard lakkbåser med blant annet SATA-lakksprøyter. I tillegg til dette hadde vi mulighet til å få en innføring i pinstriping og airbrush-lakkering.