Oslo Motor Show 2016 - motorfest i Lillestrøm

Når røykskyen står opp bak Norges Varemesse vet du at Oslo Motor Show har åpnet dørene. Arrangørene hadde i år som tidligere, et tettpakket program med tittelen Biler, Børning og Brudepar. Brudepar sa du? Å ja da...

Tekst: Torill Arnesen Foto: Henrik Oulie og Torill Arnesen

Mye er det samme som tidligere, Johnny Virker og Harald Huysman var på plass i hall A til barnas store glede. AmCar hadde egen utstilling i hall B, hvor de år også hadde invitert med seg ikke amerikanske biler. De ulike forhandlerne har sine vante plasser, bassen durer i veggene i hall C, de litt eldre utgavene av biler og MC'er finner du i hall D og de riktige tungvekterne på veiene i hall E.

Vi var som vanlig på plass i hall C, i år hadde vi med oss to show 'n' shine biler og to av våre atleter, samt en av Norges beste RC driftere. Harald Bæverfjord Ranheim fikk vist frem sin flotte Opel Ascona B og Carl Robert Evensen laget et fantastisk show med sin Mini Cooper Cookie Monster. Evensens høyre hånd delte ut kjeks iført Cookie Monster kostyme til stor glede for store og små. Noen av de minste blant publikum synes nok det ble litt skummelt, men ikke noe en liten kjeks kunne rette på. Alf Marius Loe Sandberg og Andréas Olsson var på plass med sine biler, Sandbergs Toyota Altezza og Olssons Nissan Silva S15. Og som en liten prikk over i'en, vår femte mann på standen, Emil Johansen Reinsborg med sine RC drifte biler.

I tillegg til vår egen stand hadde vi strødd et pent lite knippe av teammedlemmer og klubbmedlemmer rundt i hallene og glassgaten. Malin Riise Olsen var på plass med sin BMW M3 E36 og motorsykkelen en Suzuki GSXR 100 turbo. Trond Olsen var på plass i hall B med sin Ford Mustang og klubbmedlem Tore Jønsberg stod i D hallen med sin Audi TT. I tillegg kunne du finne Nils Petter Flatin Langslet med sin BMW M3 Touring E46 i hall C og ute i glassgaten stod Heidi Frydenhaug med sin Ford Mustang NTCC.

Arrangørene hadde gjort en veldig bra jobb med å sy sammen et program med noe gammelt og noe nytt. Lørdagen er den store messedagen og publikum strømmet til messehallene. Og mens drifterne snodde seg ute bak varemessa gjestet Finansminister Siv Jensen B hallen sammen med Samferdelsesminister Ketil Solvik-Olsen. I hall D ble det arrangert bryllup i ekte Las Vegas stil. Dagens brudepar møttes på messen i fjor og i år ga de hverandre sitt ja foran de fremmøtte og Kjell Elvis.

Årets store nyheter var Arne Fredlys McLaren P1 GTR, Ken Blocks Custom Van og besøk av Laurens Gardel. Fredlys McLaren er en av 30 biler som er gateregistrert, de 20 gjenværende som er laget av samme typen kan kun benyttes på bane. Bilen fikk mye oppmerksomhet på messen og vi tør vedde på at mange skulle ønske de hadde et pengetre i hagen.

Ken Blocks Custom Van eller Ford Transit Custom V-Sport Ken Block Signature Edition hadde verdenspremiere på Oslo Motor Show. Bilen er den første i en serie på 500, 40 av de er planlagt å ende opp i Norge. Bilen er designet av M-sport i Storbritannia, og er inspirert av Ken Blocks egen racecar, en Ford Focus RS RX. I hall D kunne du finne amerikaneren Laurence Gartel, hvor han dekorerte en bil live. Gartel har vært en foregangsperson innen digital kunst, og skal også være mannen som lærte Andy Warhol å bruke datamaskin. Gartels visuelle kunst har blitt vist på blant annet Museum of Modern Art i USA. Verkene hans er preget av sterke farger og en nesten psykedelisk utforming.

"The Stars and The Cars are back" - en av høstens store norske filmer på kinolerretet er Børning 2. Filmen tar oss med på nok et race, denne gangen fra Fosnavåg til Murmansk. Roys Lillegul var på plass i hall E og det var også mulig å hilse på noen av skuespillerne.

Norsk Motor Klubb benyttet anledningen til å markere 100 år. Innerst i hall C hadde de samlet kjøretøy med både to og fire hjul. Noen riktige klassikere kunne publikum få oppleve. BMW markerer også 100 år i år og E30 Meet hadde laget en fin utstilling til ære for den tyske bilprodusenten. På begge standene kunne du se noen riktige godbiter.

Messen ble avsluttet med premieutdeling. Vår egen Thomas Følling startet premieutdelingen med å dele ut prisen Årets Bil 2016, Norwegian Tuner Awards. Harald Bæverfjord Ranheim fikk prisen for sin Opel Ascona B. I tillegg fikk Ranheim Juryens Valg Topp 10 av Oslo Motor Show. Carl Robert Evensen fikk også Juryens Valg Topp 10 og stakk av med kanskje en av messens gjeveste pokaler, Best In Show Streetcar. Gratulerer så mye til gutta!