Gatebil juli 2016

Gatebilfestivalen på Rudskogen anses som årets høydepunkt for mange, og Rudskogen skuffer ikke. Med noen nyheter og noe gammelt nytt braket det, bokstavelig talt, løs på torsdag.

Tekst: Torill Arnesen, SC MEDIA Foto: Stig Tvergrov, Tvergrov Photography

Blårøyken lå som alltid tykt over hele Rudskogen og du har ikke vært på gatebilfestival om du ikke kommer hjem med dekkrester i håret!

Mye er selvfølgelig som det pleier å være, støvskyen står på grusområdet, svidde koteletter fra dagen i forveien ligger igjen på engangsgrillene, folk spankulerer rundt i de merkeligste antrekk (vi har sett både enhjørninger og Borat), musikken drønner ut fra diverse anlegg og kappes om å overdøve hverandre. 2,3 og 4 hjulinger kommer kjørende på kryss og tvers og skal du dusje bør du stå opp før alle andre rekker å tenke tanken. Festival med stor F med andre ord, og det er alle disse folka i diverse kledninger som skaper stemningen under Gatebil festivalene. Så mens vi er på jobb, hygger de mange tusen fremmøtte seg rundt banen, i depoet og i områdene rundt (les camp og partycamp).

Nytt av året er Gatebil Super 3. Dette er en driftingteam/lag konkurranse som ble arrangert torsdag og fredag kveld. Hvert team består av tre sjåfører, alle tre bilene skulle kjøre igjennom en løype og få poeng for fart, vinkel, røyk og hvor tett bilene kjørte. På samme måte som i ordinær drifting. Torsdag ble det avholdt kvalifisering, og med finalerunde på fredag med de åtte beste fra dagen før. Under finalerunden på fredag vant team Toyota, som bestod av Ola Jæger, Tor-Anders Ringnes og Fredric Aasbø.

Vårt teammedlem Malin Johansen hadde tatt veien ned til Rudskogen med fullastet buss. Hun var tidlig på’n hele helgen og fikk kjørt en god del, men hadde dessverre litt trøbbel med dekkene som hun brukte i helgen. Lørdag var det klart for kvalifisering til Breisladden, men da kokte det praktisk talt over for Malins bil. Gudskjelov gikk det bra, men Malin rakk dessverre ikke å registrere seg før fristen. Foruten litt dekktrøbbel og «varm» bil var det mye fin kjøring av Malin. Veldig gøy å se at jentene er på full fart inn i driftingmiljøet. Vi satser på at neste år spiller bilen på lag og vi får se Malin i full fight med gutta i breisladd konkurransen.

Det er mye drifting på Gatebil, men de har også sin egen racing cup. Fartsfantomene i Gatebil Extreme Racing kjører fredag til søndag med timeattack på fredag, race lørdag og showrace på søndag. I timeattack er det om å gjøre å sette beste rundetid, i race er det første mann til mål og på søndag er det kun for show. Her finner du de gamle traverne og de nye ansiktene side om side og det er ikke fritt for at det ikke blir litt knuffing. I all vennskapelighet selvfølgelig, men mens det står på er konkurranseinstinktet på topp hos sjåførene, til god underholdning for de fremmøtte. I fjor vant Kai Roger Bakken både timeattack og race cupen sammenlagt, hvem som stikker av med seierne i år får vi først vite på Gatebil Mantorp 23. - 25. september.

Lørdag er den store utstillingsdagen på Gatebil. Gokart banen fylles opp av biler som kappes om pokalene i de forskjellige klassene. I tillegg premieres beste klubb og stand. Og i år stakk vi av med prisen for Beste Stand noe vi er utrolig takknemlige for. Mye hardt arbeid ligger bak vårt team, og crewet stiller alltid opp 120%.

Verdensmesterskapet i Breisladd avholdes hvert år på Rudskogen, i år ble denne konkurransen litt annerledes enn ellers. Mesterskapet var dedisert Ove Harlem, grunnleggeren av Driftmonkey, som dessverre forlot oss så alt for tidlig. Gatebil er en arena hvor Ove Harlem var et kjent og kjært ansikt, og Driftmonkey alltid har vært sterkt representert. Hans engasjement og «I did it my way» holdning vil Harlem alltid bli husket for. Etter et minutts stillhet tok konkurransen til, de 20 finalistene ble fort til 6, som igjen ble til 3. Regjerende verdensmester Robin Alsaker ble nummer 3, Fredrik Myhre nummer 2, og det var ekstra hyggelig at Driftmonkey sjåføren Petter Eriksen stakk av med seieren etter å ha kjørt fantastisk bra.

#gatebil2016 #gatebil #teamsc #nmkstreetcars #streetcarsno #teamsce #crew #beststandgatebil #bestestandgatebil

Utvalgt innlegg