Living the dream in the States


Noen ganger er det bare sånn at man bare må satse og følge drømmen. For Alex er drømmen om at Backyard Engineering skal tas til et nytt nivå og hva bedre enn å søke utdannelse på custom car building i USA.Streetcars.no følger Alex under året som kommer

21.juni ble en merkedag for Alexander Kristiansen. Drømmen han lenge har tenkt på, skulle gå i oppfyllelse. Alex gjorde alvor ut av det mange tenker - det å følge drømmen, flytte utenlands og starte et nytt kapittel i sitt liv.

Men først, la oss spole litt tilbake. Ikke helt tilbake, men til Gatebil Rudskogen 13.juli 2013. Nede på go-cart banen stod en Miata som vi faktisk holdt på å gå forbi under bedømmingen. Vi GIKK faktisk forbi - stoppet opp, og gikk tilbake. Hva i all verden var det vi nettopp hadde sett? Jo - verdens kuleste Miata. Denne dagen skulle bli starten på et vennskap med Alex, denne unge bilinteresserte karen fra Fredrikstad (Gresvik) som hadde tatt en døll, rottespist Miata og forvandlet den til det kuleste vi hadde sett på lenge. Vi ble ikke mindre imponert når Alex fortalte at bilen var lakkert med spraybokser fra Biltema. Vi i Streetcars.no visste at Alex måtte vi ha med oss videre. Deretter gikk turen til Oslo Motor Show, Bilsport Performance & Custom Motor show, Scandinavian Motorshow og mange andre events. Bilen til Alex var en slager uansett hvor vi dro.

Lenge hadde Alex tenkt på denne drømmen om å ta en utdannelse i USA for å bli enda bedre på å bygge biler. Nå er første steg tatt - avskjeden med gjengen og familien var unnagjort og Gardermoen stod for tur.Vel fremme i USA stod Wyotech for tur. innskriving, utlevering av adgangskort og starten på en ny hverdag. I første omgang er det et år med Street Rod and Custom Fabrication som står på læreplanen, deretter blir det ferie i Norge for så å sette snuten tilbake for videre utdannelse i blant annet High Performance Powertrain og Motorsports Chassis Fabrication. Det står stor respekt over det valget Alex gjorde - og vi er så heldige å få reisebrev fra Alex gjennom dette året som vi skal dele med dere. Inntil videre, så deler vi noen bilder fra de første dagene i USA. Vi gleder oss til fortsettelsen.